Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je sa suradnicima i županom Blaženkom Bobanom boravio u Splitsko dalmatinskoj županiji posjetivši, između ostalog, i Makarsku gdje je u gradskoj održao sastanak s predstavnicima lokalne vlasti. Za samu Makarsku, pak, premijerov posjet bio je važan utoliko što je Grad Makarska danas postao vlasnik zemljišta koje se nalazi unutar UPU-a Peškera, odnosno područja od 23.000 kvadratnih metara površine.

-Uručili smo ugovor između Ministarstva državne imovine i graditeljstva te Grada Makarske, radi se o 23.000 kvadratnih metara gradske plaže, koja je potpisivanjem ugovora od strane države predana Gradu. Ovo je vrijedan projekt koji omogućuje gradu da dodatno razvija infrastrukturu, pogotovo u pogledu turizma. Razgovarali smo i o drugima temama, školstvu, obrazovanju, prometu, pa i korištenju Parka prirode Biokovo.nakon što se tamo lani otvorio Skywalk, koji je velika atrakcija i koji je do sada polučio sjajan efekt. Očekujemo da tako bude i ove godine – kazao je premijer Plenković.

– Gradska plaža Makarska, područje Peškera, već godinama nije u vlasništvu grada i sada se konačno, administrativno, i to završilo te je Grad vlasnik zemjlišta. U pitanju je neizmjerno vrijedan projekt, samo srce plaže, i sada imamo mogućnost da ga bolje i korisnije isplaniramo na dobrobit svih građana. Sa županom smo razgovarali i na temu zdravstva. Grad će iznaći pravni način kako da postane osnovač i i da upravlja Domom zdravlja koji se i fizički nalazi tu, a kojem gravitiraju stanovnici i turisti Makarske rivijere ali i Zabiokovlja. Samim činom osnivanja novog Doma zdravlja imat ćemo priliku za kvalitetnije upravljanje i povećanje nivoa zdravstvene skrbi – ispričao je Jure Brkan.

Oglas

O.F.