-Odlučili smo udruženim snagama pomoći potresom pogođenom području. Proteklih godina naše jedinice lokalne samouprave ostvaruju odličnu suradnju i nju planiramo nastaviti s ciljem stambenog zbrinjavanje jedne obitelji iz Banovine i Pounja. Pridužujemo se incijativi gradova i općina koji su spremni pomoći na sličan način – objavio je gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević detalje zajedničke inicijative u kojoj će Ploče, Vrgorac i Gradac sagraditi montažnu kuću jednoj obitelji s potresom pogođenog područja.

– Teško je gledati strašne prizore iz potresom razorenog područja Hrvatske. Ljudi su preko noći ostali bez kuća ili stanova. Svjesni smo da nemožemo riješiti sve probleme, ali možemo konkretno pomoći jednoj obitelji. Vratiti osmijeh i nadu u bolju budućnost.

Dragi prijatelji i sugrađani, za realizaciju ovog plana trebat ćemo vašu nesebičnu pomoć.

Oglas

Planiramo sagraditi kompleno novu montažnu kuću. Već smo odradili sastanak s predstavnicima Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.

Zahvaljujemo se na susretljivosti dekanu GAF-a Nikši Jajcu i Ivici Boki, profesoru za metalne i drvene konstrukcije. Projektnu dokumentaciju tipske monatažne kuće financirat ćemo zajedno po modelu 1/3. Otvorit ćemo posebne račune gdje će svi građani i pravni subjekti moći uplaćivati donacije. Moguću potrebnu razliku za zatvaranje financijske konstrukcije uplatiti ćemo iz naših proračuna. Sve transparentno s uvidom u donacije i trošak.

Želimo u proces uključiti što veći broj naših obrtnika, bravara, vodoinstalatera, električara, tesara, građevinara. Svi koji mogu volonterski pomoći. Montažnu kuću planiramo sagraditi na našem području u jednoj od zatvorenih hala i onda je modularno prenijeti i sastaviti na jednom mjestu na potresom pogođenom području.

Ovaj humani čin pomoći može biti pokretač povezivanja većeg broja obrtnika u jedan tehnološki zajednički projekt koji će svima biti jedno novo iskustvo.

Zajedno možemo – objavio je Krstičević.

M.D.