Potpisivanjem ugovora sa šest novih zaposlenica danas je kod hotela Osejava zaključena početna konferencija druge faze projekta ZAŽELI u Makarskoj.

Kako je danas istaknula voditeljica projekta Tamara Batinić Ćulav, glavni cilj je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici.

Kroz projekt će se tako zaposliti ukupno 12 žena na godinu dana, na puno radno vrijeme, a svaka žena pružat će pomoć najmanje 6 krajnjih korisnika. Inače, na području kojeg pokriva projekt ukupno je 85 korisnika. Za preostalih šest mjesta, kako je najavljeno, natječaj će se održati u rujnu.

Oglas

Ukupna vrijednost projekta, čiji je nositelj Grad Makarska, iznosi 1.113.388,00 kn. Ugovore s novim zaposlenicama u projektu Zaželi potpisao je gradonačelnik Zoran Paunović, istaknuvši zadovoljstvo što je u drugoj fazi projekta dodijeljeno preko milijun kn bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, upravo onima kojima su ova sredstva najpotrebnija.
O. F. /foto O. Franić