Primopredajom ključeva grada u ruke maškaranoj vladi ovog tjedna i službeno započinju događanja u programu karnevalskih dana, a čiji je vrhunac u subotu 22.veljače novim izdanjem makarskog Zimskog karnevala. Tako će predstavnici nove makarske vlasti u srijedu 29.siječnja u 11 sati održati pozdravni govor pred zgradom Grada te nam svima obećati još više i još bolje u iduća tri tjedna vladavine.

Nakon uvodne predstave program se u subotu 1.veljače nastavlja u Krvavici, što je prva veća novost ovogodišnjih Maškara. Naime, u lučici Ramova održat će se Izbor za kraljicu i kralja, s početkom u 19 sati. Organizatori su osigurali večeru , očekuje se mnogo zabave, plesa i pjesme i pozivaju se sve zainteresirane grupe da na vrijeme rezerviraju svoje mjesto – više informacija možete dobiti na broj mobitela 098 892 480 (Tina).

Daljnje novosti u ovogodišnjem izdanju odnose se na sadržaj za najmlađe – umjesto dosadašnje povorke malih maškara održat će se Dječji dani pod maskama, program koji će u subotu 8.veljače s početkom u 17 sati u dvorani Arte donijeti predstavu Tko sam što sam Produkcije Z. U ponedjeljak 10.veljače program za djecu nastavlja se u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka Kreativnom radionicom izrade maski.

Oglas

Događanja u sklopu Maškara 2020.donose i koncert Gradske glazbe Makarska, a koji će se održati u subotu 15.veljače u 11 sati na Trgu 156.brigade HV-a. Naposlijetku, Makarski zimski karneval napunit će gradsku rivu maškarama u subotu 22.veljače od 15 sati.
O.F.