Medora hoteli u Podgori otvaraju koncem travnja, kako nam je potvrdio Vladimir Miklić, voditelj prodaje i marketinga. Naime, tada otvara Medora Auri, dok je kamp Medora Orbis radio i za Uskrs.

Što se tiče bukinga, Miklić kaže kako je situacija kod njih manje-više slična kao kod kolega na Makarskoj rivijeri. – Mi primjećujemo dobar ulaz na kanalima poput Booking.com-a, ili preko direktnog weba, tu su brojke zbilja ohrabrujuće, štoviše, tijekom veljače i ožujka čak na razini 2019.godine. Međutim, fokus je na glavnoj sezoni, i isto tako valja reći da je buking ponešto usporio od sredine ožujka, no to je simptomatično za cijelu Hrvatsku, čak i u mirnodopskom razdoblju, kazat će Miklić.

Organizirana putovanja još uvijek su na čekanju jer je, s obzirom na situaciju i okolnosti, još uvijek teško  odrediti prvi operativni dan. Tu se stoga vidi fleksibilnost kanala direktne prodaje.

Oglas

– “Velikim dečkima” je teško jer iziskuje velike pripreme i novac, dok s druge strane imamo neizvjesnost. Direktnim putem je pak lakše rezervirati svoje mjesto pod suncem za sezonu. I nadati se najboljem, poručuje voditelj prodaje.

Trenutno ovise o individualnom bukingu na koji će se, kako kaže, po svoj prilici oslanjati i u svibnju te veći dio lipnja. Za sezonu i jesen nada se da će se stvari vratiti u normalu i brojkama biti bliže 2019. nego 2020.godini.

Hoteli su u 2020.godini loše prošli, no Miklić kaže kako je optimističan i vjeruje da će predstojeća sezona zasigurno biti bolja.

– Ne bih kalkulirao s brojkama jer je dosta neizvjesnosti, no ja vjerujem da ćemo sedmi i osmi mjesec biti puni, a bitka da će se voditi za jesen, ako situacija dozvoli. Izvjesno je da postoji želja za putovanjima te vjerujem da će se za to stvoriti i uvjeti, veli Miklić.

Oni sami dobili su cerfitikat koji jamči nekakvu sigurnost koja turistima u trenutnim okolnostima dosta znači, a nada se i lako dostupnim i jednoznačnim putovnicama te brzim testovima koji bi olakšali putovanja.

Na naš upit o spuštanju cijenama koje je vidljivo na cijeloj Rivijeri veli kako je bolje da se to, kontrolirano, događa sada nego da hotelijere u lipnju uhvati panika.

– No ja vjerujem da će stvari ići na bolje kako se sezona bude bližila i napredovao buking, zaključuje za kraj.

Ivona Ćirak/foto Medora hoteli