Petra Radić, načelnica općine Podgora, donijela je novi Pravilnik o unutarnjem redu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Podgora čija je glavna novost novo radno mjesto. Riječ je o radnom mjestu višeg stručnog suradnika za projekte i razvoj, namijenjeno jednoj osobi.

– Moramo razvijati proaktivnu politiku jer do sada je Općina vrlo malo ili gotovo nimalo povukla novca iz EU fondova. U primjeni se praksa zapošljavanja osobe u jedinici lokalne uprave isključivo za praćenje i koordiniranje projekata pokazalo kao jako dobra i zapravo se više radi o nekakvoj investiciji negoli trošku, rekla nam je načelnica Radić.

Zapošljavanjem stručne osobe za projekte i razvoj doći će do izražaja i suradnja s poduzetnicima, a kako kaže načelnica, unatoč tome što privatni sektor s Makarskog primorja ima MARA-u, ipak će se ovime više približiti na lokalnoj razini.

Oglas

– Cilj je da povučemo što izdašnija sredstva jer uskoro kreće Nacionalni plan oporavka koji će biti namijenjen općinama, no još više privatnom sektoru i krajnji je čas da se aktiviramo. Neki novac smo, primjerice, već uspjeli povući iz socijalnog fonda ili županije, no ne sve, naprosto jer nemamo osobu koja će se samo time baviti. To će biti glavna karika koja će nas izvući iz trenutnih financijskih teškoća, zaključila je Radić.
Natječaj će ići čim prije, a do sada nisu žurili jer su čekali da istekne šest mjeseci koliko je plaću primao bivši načelnik.

Ivona Ćirak /foto M.D.