Sv.Vicenco, zaštitnik općine Podgora, blagdan je koji se tradicionalno obilježava Podgori, no korona kriza je, nažalost, pomrsila planove. lli pak nije?
Evo zašto nismo sigurni da fešte u Podgori neće biti…Načelnica Podgore Petra Radić na svojem je Fb profilu objavila status zagonetna sadržaja, u kojemu za mišljenje o proslavi pita sumještane.
– Bliži nam se Dan našeg nebeskog zaštitnika svetog Vicenca, dan kada smo se svi okupljali uz obitelj i zabavljali uz raznorazne događaje – vjerske, gastronomske, sportske, morske, glazbene…
Međutim, posljednjih godinu dana je sve zabranjeno… Hoćemo li nastaviti u tom smjeru? Zanima me vaše mišljenje, pozvala je Radić Podgorane da iznesu svoje viđenje na sunce.
Kuha li se nešto, ili je vjerojatnije da će restriktivniji model prevladati, ne znamo, no vjerujemo da će se uskoro znati jer Sv.Vicenco se obilježava 22.kolovoza.
U kraćem periodu nakon objave uslijedili su komentari kako bi jedan koncert dobro došao, a bilo je i onih koji su naglasili važnost gastronomskog doživljaja proslave u vidu pečenog.
Ivona Ćirak /foto M.D.