Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Dalibora Cvijanovića i Milana Čolića za razbojništvo koje nije preživio makarski taksist Jozo Ćorić – piše Dalmatinski portal.

Terete ih da su 17. ožujka zajednički i dogovorno, s nakanom da se u velikoj mjeri neosnovano materijalno okoriste, pozvali Ćorića radi kupnje deviza. Taksist se pojavio s torbom punom novca.

U optužnici se navodi da su ga više puta udarili po glavi, nanijevši mu krvne podljeve, oguljotine glave i oba koljena te razderno-gnječne rane lica. Oteli su mu 200 tisuća kuna i 10 tisuća eura s nakanom da ih neovlašteno zadrže. Žrtva je uslijed zadobivenih ozljeda i pretrpljenog šoka preminula na mjestu događaja.

Oglas

Državno odvjetništvo zatražilo je da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor s obzirom da su strani državljani i nemaju prebivalište i boravište u RH te često putuju i ne žive adresama prebivališta pa postoji opravdana bojazan da bi puštanjem na slobodu mogli napustiti hrvatski teritorij i postati nedostupni pravosudnim tijelima.

Čolić, koji ima srpsko državljanstvo, uhićen je na graničnom prijelazu Bajakovo, a Cvijanović, rodom iz Bugojna, ima i hrvatsko i BiH državljanstvo te prebivalište u Švicarskoj.
M. D.