Hladna fronta oko 12 sati zahvatila je sjever Dalmacije, te se polako počela spuštati prema jugu donoseći umjeren pad temperature, jake i olujne udare tramontane, a lokalno i neverine s pijavicama.

Državni hidrometeorološki zavod upozorava pomorce na udare bure i sjeverozapadnog vjetra 35-55, podno Velebita i do 60 čvorova, a još u početku na južnom i srednjem Jadranu južnog i jugozapadnog 35-40 čvorova. Moguće su mjestimične nevere, te stanje mora na otvorenom 5 (valovi od 2.5 do 4 metra visine).

Nevrijeme je zahvatilo i putnike na trajektu Petar Hektorović koji se kretao od Splita prema Visu, a video pijavice objavljuje Dalmacija danas. – Evo nas na trajektu Petar Hektorović za Vis. Na području između Visa i Punte Planka razvio se olujni oblak i prava pijavica koja se formirala oko 2 nautičke milje od sjeverne obale otoka. Upali smo u frontu koja se protezala od Šolte do Visa i počela je padati jaka kiša uz olujne udare tramontane – rekao je čitatelj. Kako navode, pijavica nije trajala dugo, ali se u potpunosti formirala i kretala blizu otoka. Putnici su naposlijetku sretno stigli na odredište.

M.D. / screenshot Damir Jerkov/Dalmacija danas

Oglas