Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić u srijedu je dao izjavu predstavnicima medija vezano uz PGP Trilj. Tada je rekao da se utorak u poslijepodnevnim satima u PGP Trilj provodila odluku o uvođenju posebne mjere obaveznog testiranja državnih službenika, odluku koja se odnosi i na policijske službenike, posjedovanje potvrde da ste cijepljeni ili potvrde da imate pravovaljan test.

“Dvanaest naših policijskih službenika nije imalo uvjete za ulazak u prostorije, samim time ni uvjete za obavljanje svojih redovitih poslova. Jutros 7 policijskih službenika nije ispunilo uvjete za ulazak, dakle po istom kriteriju koji važi za sve službenike, djelatnike i posjetitelje koji dolaze u prostorije policije”, izvijestio je u srijedu načelnik PU splitsko-dalmatinske.

U Trilju je bio i organiziran prosvjed podrške policajcima koji su odbili pokazati covid-potvrde, a njih potez pozdravio je i sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Oglas

“Jučer i danas svi djelatnici Postaja granične policije PU splitsko – dalmatinske pa tako i Postaje granične policije Trilj, ispunili uvjete za ulazak u službene prostorije iz Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja državnih dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova”, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske za Dalmaciju Danas.

MD/ foto: MD