Vijesti o ženi nepoznata identiteta, koja je prije devet dana pronađena na teško pristupačnom terenu u okolici Dobrinja na otoku Krku i koja govori engleski jezik s britanskim naglaskom, danima je glavna tema domaćih i svjetskih medija, a danas se pojavila informacija da je žena identificirana. Kako neslužbeno doznaje Index policija je dobila potvrdu da se radi o slovačkoj državljanki Danieli Adamcovoj, staroj 57 godina. Prepoznata je s fotografija, a konačna potvrda će biti otisci prstiju.

U češkim je medijima, pak, objavljeno i da ju je prepoznala Čehinja, koja ju je vidjela na Makarskoj rivijeri. I ona tvrdi da je pronađena žena Slovakinja, da je Hrvatskom putovala sama, a u pokušaju da izbjegne dvotjednu karantenu pri povratku u Slovačku isključila je mobitel i iz njega izvadila SIM karticu.

“Upoznala sam je u četvrtak, 9. rujna u Drveniku, kod Makarske” kaže Čehinja za portal TN.cz. “Rekla nam je da je u mirovini te da njezini poznanici još uvijek rade te da zato sama putuje”, ispričala je čitateljica ovog portala. Ipak, ni ona ni njezin muž ne sjećaju se imena žene niti dijela Slovačke u kojem živi.

Oglas

Sa Slovakinjom je ovaj češki par razgovarao o cijepljenju. “Ona se nije htjela cijepiti i zato se bojala da će morati u karantenu kad se vrati, a to nije htjela”, kaže Čehinja kojoj portal ne navodi ime. Navodno zbog toga s njom nisu htjeli putovati ni njezini zaposleni poznanici, jer su se bojali dvotjedne karantene kad se vrate u zemlju.

Žena koju su sreli u Drveniku iz Slovačke je doputovala vlakom, a htjela je hrvatsku proputovati od juga do sjevera samo s ruksakom na leđima. Namjeravala je posjetiti i Liku – objavio je Dnevnik Nove Tv.

MD / foto PU Primorsko goranska