Županijska policija Hercegovačko-neretvanske županije, sa sjedištem u Mostaru, objavila je u petak da provodi provjere vezane uz fiktivne prijave birača u većinskom hrvatskome dijelu grada na nedavnim lokalnim izborima te je odbacila prigovore bošnjačkih stranaka i udruga da provode progon Bošnjaka.

Prema priopćenju ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a, zajedno s Policijskom upravom Mostar postupa se po nalogu Hercegovačko-neretvanskog županijskog tužiteljstva te se provjeravaju sumnje na počinjenje više kaznenih djela na lokalnim izborima u Mostaru, vezane uz navodno masovno fiktivno prebacivanje birača.

Bošnjačka udruženja i vodeća bošnjačka stranka, Stranka demokratske akcije (SDA) optužili su policiju i županijski MUP da progone Bošnjake, što su oni opovrgnuli.

Oglas

U priopćenju dostavljenome iz županijskog MUP-a navodi se kako policija neće podleći političkim pritiscima i medijskim napadima.

Uoči izbora stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH upozoravale su na masovne fiktivne prijave bošnjačkih birača u većinska hrvatska izborna područja. Nakon okončanja izbornog procesa upućeno je više kaznenih prijava zbog sumnji u izborne prijevare i utjecaj na izborni rezultat u gradu na Neretvi, gdje su prvi put nakon 12 godina 20. prosinca prošle godine održani izbori za lokalna tijela vlasti.

Hina /foto Pixabay