Tijekom proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama zabilježeno je 66 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, a u jednoj nesreći je poginula jedna osoba, priopćilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo policije.

Policajci svih policijskih uprava zabilježili su proteklog vikenda ukupno 5167 prometnih prekršaja, od čega 434 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1669 prekoračenja brzine, 897 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 420 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU zagrebačke, 68 prekršaja, dok je najmanji broj takvih prekršaja, njih pet, utvrđeno u PU šibensko-kninskoj.

Oglas

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU zagrebačka sa 316 prekršaja, dok je najmanji broj takvih prekršaja zabilježen u PU ličko-senjskoj, njih pet. Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na području PU zagrebačke, njih 148.

Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, njih 84, utvrđen je na području PU zagrebačke.

U nadzoru prometa policija je zatekla 30 ponavljača teških prekršaja u prometu koji su počinili 34 teška prekršaja. Tom prilikom je zabilježeno šest slučajeva dok je vozaču izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom i osam slučajeva upravljanja prije stjecanja prava.

Petnaest vozača je zadržano u posebnim prostorijama do otriježnjenja, dok je protiv 22 vozača proveden žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni, naveli su iz Ravnateljstva policije.
Hina