Tijekom proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama zabilježeno je 66 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, a u jednoj nesreći je poginula jedna osoba, priopćilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo policije.

Oglas

Policajci svih policijskih uprava zabilježili su proteklog vikenda ukupno 5167 prometnih prekršaja, od čega 434 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1669 prekoračenja brzine, 897 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 420 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU zagrebačke, 68 prekršaja, dok je najmanji broj takvih prekršaja, njih pet, utvrđeno u PU šibensko-kninskoj.

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU zagrebačka sa 316 prekršaja, dok je najmanji broj takvih prekršaja zabilježen u PU ličko-senjskoj, njih pet. Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na području PU zagrebačke, njih 148.

Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, njih 84, utvrđen je na području PU zagrebačke.

U nadzoru prometa policija je zatekla 30 ponavljača teških prekršaja u prometu koji su počinili 34 teška prekršaja. Tom prilikom je zabilježeno šest slučajeva dok je vozaču izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom i osam slučajeva upravljanja prije stjecanja prava.

Petnaest vozača je zadržano u posebnim prostorijama do otriježnjenja, dok je protiv 22 vozača proveden žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni, naveli su iz Ravnateljstva policije.
Hina