Policija je na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provela pojačane aktivnosti u prometu. Evidentirano je ukupno 499 prekršaja od čega izdvajaju 67 za alkohol, 225 za prekoračenje brzine, 27 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 12 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 7 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 za zabranu upravljanja i 9 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 3,04 g/kg.

Zabilježeno je 15 prometnih nesreća od kojih je 8 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe zadobile teže, a 7 osoba lakše tjelesne ozlijede.

Nadalje, na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske u nedjelju, 13. studenog, od 12 do 16 sati je provedena akcija „Brzina/MTC/MOP“ kojom su zahvaćeni prekršaji koje čine vozači motocikala i mopeda, te prekršaji nepropisne brzine. Tijekom trajanja akcije evidentirano je ukupno 131 prekršaj od čega izdvajamo 87 zbog prekoračenje brzine, 10 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 2 zbog tehničke neispravnosti vozila.
MD/foto PU SD

Oglas