Iz Romana d.o.o. u subotu su se oglasili priopćenjem u kojem navode da su u posljednjih nekoliko dana obavljena tri inspekcijska nadzora te nisu zabilježene nikakve nezakonite radnje na plaži. Priopćenje donosimo u nastavku teksta.

– U posljednjih nekoliko dana na teren su izašle tri inspekcije i sva tri inspekcijska nadzora pokazala su da nema nezakonitih radnji na uređenju plaže. Državni inspektorat Republike Hrvatske utvrdio je da su svi radovi izvedeni po građevinskoj dozvoli te da nema osnove za inspekcijskim postupanjem. Lučka kapetanija Split utvrdila je da se radovi nasipanja postojeće morske obale i mora vrše materijalom koji se inače koristi za ovakvu vrstu pomorskih radova. Služba za nadzor zaštite okoliša iz Državnog inspektorata Područnog ureda u Splitu nije utvrdila nikakve nezakonite radnje.

Društvo Romana sve radove izvodi u skladu sa zakonima i pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Naime, društvo je dobilo koncesije na pomorsko dobro koje vrijede do 2024. godine, ima pravomoćnu lokacijsku dozvolu od studenog 2017. godine, pravomoćnu građevinsku dozvolu od kolovoza 2020. godine, a sve trenutne izvođačke radove uredno je i u rokovima prijavilo Gradu Makarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo. „Društvo Romana je obustavilo sve radove na uređenju plaže, budući da nam je Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije poslao dopis s takvim zahtjevom. Radovi su obustavljeni dok se cjelokupni proces ne finalizira s pravnim predstavnicima obje strane“, ističu iz hotela Romana.
O.F.

Oglas