Nova akcija HGSS-a danas se odvijala na Biokovu. Naime, oko 14 sati stigla je dojava da je jedan paraglajder pao i teško se ozlijedio.

Na mjesto nesreće odmah su se uputili članovi HGSS Stanice Makarske. Kada su došli do njega bio je malo dehidriran i u šoku, ali izvan životne opasnosti. Kako piše Dalmacija danas, zadobio je tešku ozljedu noge.

Nakon što su ga pripadnici HGSS-a imobilizirali, po ozlijeđenog muškarca stigao je helikopter HGSS-a. Kako ke kazao član gorske službe spašavanja na dežurstvu u helikopterskoj bazi Divulje, na mjestu nesreće puhao je snažan vjetar, pa je helikopter sletio nešto više od 50 metara od unesrećenog.Kako je već bio na nosilima i imobiliziran, što je uvelike pomoglo cijelu akciju, premješten je u helikopter i odvezen u splitsku bolnicu gdje slijedi daljnja liječnička intervencija. Video akcije objavio je i HGSS na svojoj facebook stranici.

KAko su kasnije obavijestili iz HGSS, zbog dolaska helikoptera sa spašavateljima jedan je paraglajder prizemljio prisilno, ali prošao je bez ozljeda.

Oglas

M.D. / foto HGSS