Nakon dugog čekanja danas je u prostoru palače Tonoli s radom započeo novi multimedijani centar Turističke zajednice Makarska, u kojem su radovi započeli prije godinu i pol dana, odnosno potkraj 2018. godine kada je i Ured TZ Makarska preseljen u nove prostorije na Franjevačkom putu.

Ukupni troškovi radova i osposobljavanja ovog centra iznose 1.600.000 kuna, od čega je 700.000 kuna bespovratnih sredstava od Ministarstva turizma, dok su preostalih 900.000 kuna uložili Grad i Turistička zajednica Makarska. Nove prostorije na Obali kralja Tomislava posjetili smo jutros, gdje smo zatekli direktoricu Hloverku Novak Srzić te djelatnice Sanju Glavinu i Josipu Miletić.

– Kao zajednički projekt Grada Makarska i Turističke zajednice Makarska, ovo je jedan reprezentativan objekt kojeg je Makarska kao turistički grad apsolutno zaslužila, objekt za budućnost i za svakog turista koji u budućnosti bude dolazio u Makarsku. Isto tako u pitanju je mjesto u kojem će gosti dobiti sve potrebne informacije o našem gradu, bez obzira radi li se o izletima ili rasporedu autobusa pa do prirodnih, kulturnih ili gastronomskih vrijednosti odnosno svega što ga može zanimati u destinaciji. S druge strane, gosti će moći uživati i u posebnom multimedijalnom iskustvu makarske bure, jednog od naših prirodnih obilježja, kojeg će na ovaj način moći doživjeti i usred ljeta, kada budu velike vrućine. Ovim putem pozivam i sve naše iznajmljivače i ljude koji se bave turizmom da dođu u centar gdje će im biti dostupne i sve informacije koje ih zanimaju za predstojeću turističku sezonu, kakva god ona bila – kazala je direktorica makarskog TZ-a Hloverka Novak Srzić, dodavši da vjeruje kako će i građani biti zadovoljni.

Centar će u ovim iznarednim okolnostima raditi svakim danom od 8 do 18 sati, a ukoliko bude potrebe i ovisno o nadolazećim ljetnim mjesecima, Centar će raditi i do 22 sata navečer.

O,F. / foto D.Antonini