Objavili smo jučer vijest o održanom okruglom stolu u sklopu turneje “U iščekivanju turizma”, kojega je kao domaćin organizirala Udruga Kačić u suradnji s DegrowthCity, a koja se danas na Fb profilu zahvalila sudionicima na raspravi. Bili su to bivši gradonačelnik Velimir Vidak Buljan,  Daša Gazde, predsjednica Društva arhitekata Split, i makarski arhitekt Miljenko Franić.

No nisu oni jedini koji su pozvani, budući su pozivnice poslane i načelnicima s Makarske rivijere, makarskom gradonačelniku Juri Brkanu i vrgoračkom gradonačelniku Anti Praniću, kako bi se uključili kao publika. Pranić i gradački načelnik Matko Burić su se ispričali, a ostali nisu odgovorili na poziv koji je bio upućen i direktorima TZ-a s Rivijere. Oni se također nisu odazvali. Iz svijeta lokalne politike došao je vijećnik Marko Raos koji je nakon kratkog uvoda napustio skup, te bivši vijećnik Ivan Šimić. Opći odaziv je međutim bio jako dobar.

– Nadamo se nastavku ovakvih pozitivnih pomaka! Idući vikend se “U iščekivanju urbanizma” nastavlja u Splitu gdje Petra Radić i Petra Jerković sudjeluju u radionici kao mentor, poručuju iz Udruge Kačić.

Oglas

M. D.