– S veseljem obavještavamo sve građane o potpisanom sporazumu između Grada Vrgorca, Grada Ploča i Općine Pojezerje o pokretanju zajedničkog projekta razvoja lokaliteta Vrgorskog polja (Polje Jezero) u održivu mikro-cikloturističku destinaciju pod nazivom Polje Jezero. Turistička valorizacija ovog vrijednog poljoprivrednog područja moguća je isključivo kroz održive oblike turizma, a cikloturizam spada u potpuno održive segmente turističke industrije jer cikloturisti upravo traže očuvane prostore i autentične lokalne kulture kao što je Polje Jezero, čiji razvoj je posebno pogodan za stvaranje dodane vrijednosti ruralnim krajevima – objavio je Grad Ploče na svom facebook profilu.

Pejzažne i klimatološke osobine ovog lokaliteta Polje Jezero su posebno pogodne za razvoj trekking odnosno gravel biciklizma. Područje je iznimno povoljno kao odredište tzv. agencijskog cikloturizma odnosno kao jedno od odredišta cikloturista iz drugih obližnjih destinacija (Makarska rivijera, Dalmatinska zagora te Dolina Neretve).

Kako navode, projekt će rezultirati osmišljavanjem, trasiranjem i označavanjem trekking (gravel) cikloturističkih ruta na postojećim lokalnim putevima i nerazvrstanim makadamskim cestama Vrgorskog polja, te brendiranjem cikloturističke ponude Polje Jezero i kreiranjem plana marketinga i promocije, kao i razvojem usluga i popratne ponude za potrebe cikloturista.

Oglas

Obzirom na činjenicu da cikloturisti u većoj mjeri od ostalih turista koriste lokalnu trgovačku i ugostiteljsku ponudu, često putuju u grupama ili cijele obitelji, a bitne su im kulturne i prirodne atrakcije i tematske manifestacije kojim destinacija raspolaže, ovaj zajednički projekt triju susjednih jedinica lokalne samouprave samo je logičan refleks na zahtjeve i potrebe turističkog brendiranja ovog kraja – stoji u objavi Grada Ploče

M.D. foto TZ Vrgorac