Kako je objavio Grad Imotski, 19 obitelji s područja grada potpisalo je u Gradskoj vijećnici Ugovore o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava temeljem Javnoga poziva o demografskim mjerama poticanja mladih obiteljima za izgradnju i adaptaciju kuća.

„Grad Imotski do sada nikada nije isplaćivao demografske mjere. Vi ste ti koji ste zadovoljili kriterije tako da je u ovome dijelu projekta izdvojeno 605.000 kuna“, izjavio je gradonačelnik Ivan Budalić i najavio nastavak ovakvih mjera i u 2020. godini.
Dodao je kako ovo nije jedina mjera koju Grad Imotski provodi. „Imamo i mjere poticanja poljoprivrede, OPG-ova, tradicionalnoga poduzetništva te maloga i srednjega poduzetništva. I u ovoj godini planiramo te mjere provesti, a nadam se da ćemo ih provesti tijekom ljeta“, zaključio je.
Podsjetimo, pojedinačni iznosi koji su dodijeljeni kreću se u rasponu od 20 do 40 tisuća kuna, a demografske mjere koje Grad već provodi, poput naknada za novorođenčad, koje su najveće u Hrvatskoj, već daju osjetne rezultate. Naime, i analiza podataka Državnog zavoda za statistiku pokazala je da je među gradovima koji uspješno prkose negativnim trendovima i imaju pozitivan prirodni prirast, odnosno veći broj rođenih nego umrlih i Grad Imotski

M. D. / Foto Grad Imotski

Oglas