Na svečanosti u zgradi Splitsko-dalmatinske županije danas (četvrtak) su potpisani više od 37 milijuna kuna vrijedni ugovori za nabavu novih vatrogasnih vozila, između predstavnika 14 jedinica lokalne samouprave, 16 Dobrovoljnih vatrogasnih društava, leasing kuća te predstavnika Vatrogasne zajednice, objavljeno je na službenim stranicama Županije.

Naime, time je potvrđena nabavka 16 modernih vozila na području županije, između ostalih i vatrogascima iz Makarske, Baške Vode i Podgore. Na potpisivanju su danas, između ostalih, prisustvovali i župan Blaženko Bobanm Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, kao i glavni županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina istaknuo je vrlo dobru suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom i Vladom u moderniziranju tehnike i opreme dalmatinskih vatrogasaca.

– Današnjim danom, radosnim za vatrogasce Makarske, učinjen je još jedan korak ka finalizaciji projekta nabavke vatrogasnih vozila, u našem slučaju vatrogasne autocisterne koja bi prema planu trebala biti u Makarskoj sljedeće ljeto. Zahvaljujemo se našem gradonačelniku Juri Brkanu i gradskom vijeću što su prepoznali ovaj za nas važan projekt kao i svim građanima grada Makarske što podupiru rad i djelovanje DVD-a Makarska kao i županu Blaženku Bobanu na odluci o sufinanciranju 20%tnog dijela vrijednosti. Posebice hvala našem županijskom zapovjedniku Draženu Glavini, pročelniku Tihi Zecu kao i svim gradskim i županijskim pročelnicima i njihovim timovima koji ovaj mukotrpan i dugotrajan proces uspješno privode kraju. Čestitamo i našim susjedima iz Baške Vode i Podgore koji su dijelom nabavke 16 vatrogasnih vozila u SD županiji – objavili su na svojoj facebook stranici Vatrogasci Makarska.

Oglas

O.F. / foto Vatrogasci Makarska