U tijeku je i dalje intenzivna potraga na Perućkom jezeru za 24-godišnjim Dominikom kojemu se od nedjelje gubi svaki trag.

Ronioci, potražni psi, podvodni dronovi, svi intenzivno traže mladića na mjestu gdje je pronađena njegova odjeća, javlja RTL

Trećeg dana potrage spasioci su usmjerili svoje snage i resurse na Perućko jezero, na područje gdje su pronađen automobil i Dominikova odjeća.

Oglas

“Sve indicije govore da je navjerojatnije momak išao preplivati s jedne na drugu stranu…. To je tu gdje je jezero najuže blizu, 500 metara od nas.” – kaže legendarni Stipe Božić.

S obzirom na zahtjevan teren, HGSS koristi i podvodni dron za pretragu muljevitnog dna, a cijela akcija se koordinira iz zapovjednog vozila.

“Ova potraga je specifična zbog samog jezera koje je sad na tom dijelu je najuže, ali struje su jake. Također je i sam rub jezera i obala jedan dio je minski sumnjiv. I moramo pratiti pozornost na to”, govori voditelj potrage HGSS Split Ante Jukić.

HGSS je poveo i pse.

Kruno Stipetić iz HGSS-a iz Ogulina rekao je:

“Pas kad posjeti miris osobe, onda počne lajati. Nažalost ako je osoba, ako je tijelo, onda pas drukčije laje, u rjeđim intervalima i tiše. Ako je živa osoba onda veselije i s više energije.”

U poslijepodnevnim satima, a možda baš zbog nečega što su psi nanjušili pretraga se usmjerila kod same brane jezera. Osim ronioca HGSS-a na terenu su i pripadnici Specijalne policije.
MD/ foto: screenshot/ RTL