Optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv trojice optuženih za ubojstvo Karmelina Fistanića u Omišu krajem prošle godine pa bi uskoro trebalo započeti i suđenje, doznaje se na Županijskom sudu.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti Jerka Pirića, Vladu Zolotu i Stipu Ringwalda da su 9. studenog 2019. godine u 13,55 sati u Omišu postupali zajednički i prema prethodnom dogovoru s ciljem da usmrte Fistanića.

U optužnici stoji da su Pirić i Zolota tog dana na gradskom groblju Lovrinac pokupili Ringwalda, koji je malo prije toga u Split stigao iz Šibenika te su otišli do Zolotinog apartmana u Omišu. Tamo se Ringwald presvukao, na glavu stavio tamnu kacigu i sjeo na Yamahu T-Max crne boje koju su mu osigurali okrivljenici.

Oglas

Prema optužnici Ringwald je zatim pratio VW polo kojeg je u društvu djevojke vozio Fistanić. Kada je na predjelu Slavinj, kod skretanja sa državne ceste D-8 u smjeru mjesta Brzet, Fistanić zaustavio svoje vozilo Ringwald mu je prišao na motociklu i kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio šest hitaca u glavu i vrat. Fistanić je zbog zadobivenih strijelnih rana glave i vrata preminuo na mjestu događaja, dok se Ringwald udaljio.

Obrana optuženika je nakon podizanja optužnice tražila izuzimanje dokaza iz spisa smatrajući ih nezakonitima, ali ih je Županijski sud odbio. Predmet je zatim završio na Vrhovnom sudu koji je donio odluku kako su svi prikupljeni dokazi zakoniti nakon čega se sastalo Optužno vijeće Županijskog suda i potvrdilo optužnicu.
Hina / foto Pixabay