Upravo završeno državno prvenstvo u veslanju donijelo je povijesni rezultat makarskim veslačima – svih šest posada koje su nastupale za VK Biokovo izborilo je finalne utrke, u Makarsku se vraćaju sa dvije zlatne medalje, po jednom srebrnom i brončanom.

Četverac kadeta Marko Brkušić, Davor Škrabić, Toni Andrijašević i Jure Čović osvojili su zlatnu medalju i postali državnim prvacima za 2020.godinu. Zlato je također osvojio i samac Žarko Antunović među veteranima, pobijedivši u kategoriji G. Srebro je osvojio samac Ivan Talaja među mlađim juniorima, Helena Glavina (samac, mlađe juniorke) donijela je svojom broncom prvu žensku juniorsku medalju u klub. Četverac mlađih juniora Niko Ćulav, Matej Barić, Neven Ćulav i Ivan Talaja zauzeo je 4.mjesto a Ana Radoš (samac, kadeti) izborila je finale, no na kraju nije nastupila zbog prehlade.

-Izdržali smo sve probleme. Ponosni smo na naše veslače i veslačice koji su naporno trenirali i dali zadnji atom snage. Veliko hvala svima koji nas podržavaju i prate – kazao je trener Luka Srzić.
M.D. / foto VK Biokovo

Oglas