U Baškoj Vodi je zbog četvoro zaražene djece zatvoren dječji vrtić, potvrdio nam je načelnik Josko Roščić koji je ujedno i šef “covid-stožera”.

Kako kaže Roščić, djeca nisu imala nikakve simptome, no prenijeli su bolest roditeljima kod kojih se se razvili blaži oblici bolesti. Potom se bolest proširila.

-Poduzeli smo sve mjere, a u razgovoru s ravnateljicom Jasminkom Križanović odlučili smo zatvoriti vrtić i ne čekajući rješenje epidemiologa. Pozvali smo CIAN kako bi se, sad po drugi put, dezinficirao vrtić, jer prvi put smo to učinili nakon prvog slučaja. Roditelji su svi pojedinačno pozvani telefonom i obaviješteni što da rade. Nažalost, radi se o neodgovornosti pojedinih roditelja. Umjesto da ostave djecu doma, dovodili su ih i dalje u vrtić i tako se zaraza proširila.

Oglas

Samo zbog vrtića imali smo jučer šest novih slučajeva, iako se u međuvremenu od prosinca bilo smirilo. Srećom svi osim jedne osobe, koja je jako umorna imaju blaže simptome, kazao nam je načelnik.

Dodao je i da je ravnateljica u samoizolaciji te da je dan naputak ravnatelju Osnovne škole Bariše Granić Meštra da pripaze na distancu i nošenje maski budući je vrtić u neposrednoj blizini škole.

-Nemamo informaciju da korone ima u školi. Ne treba stvarati paniku, znamo što treba činiti, ajmo paziti prije sezone da ju možemo i imati, komentirao je Roščić.

Ivona Ćirak /foto M. D.