Zahvaljujući pravovremenoj reakciji vatrogasaca i pomoći kanadera čak četiri požara koja su jučer, po snažnoj buri, izbila u Velikom Brdu stavljena su pod kontrolu. Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Makarske danas su se na društvenim mrežama zahvalili kolegama vatrogascima i posadi kanadera na velikoj pomoći.

-Jučer oko 11:45 pristiglo je više dojava o požaru otvorenog prostora u mjestu Veliko Brdo između kuća. Nošen jakim vjetrom,požar se brzo širio te su alarmirani DVD-ovi Baške Vode, Promajne,Makarske i Tučepa te JVP Makarska. 20-ak minuta nakon dojave o požaru,uočen je novi požar 400metara udaljen od prvog te su podignute dodatne snage iz Brela,Podgore, Drvenika,Gradca te cijelo omiško područje. Nedugo nakon 2. pojavio se i 3.požar 50 metara od njega te su podignute i zračežne snage te JVP Split. 4.požar je uslijedio pola sata nakon njih,a svi požari su stavljeni pod nadzor u 14:30.

Cijelu noć se dežuralo na požarištima,iako su požari ugašeni u 17 sati.Još jednom veliko HVALA svim kolegama splitskog, omiškog i makarskog operativnog područja te posadi kanadera na pomoći – objavili su iz JVP Makarska.
MD/foto M.D.

Oglas