Miks moderne tehnologije sa starom tradicijom putovanja na Makarskoj rivijeri, upoznajte makarsku digitalnu razglednicu – jako “cool”. Tim je riječima novi proizvod aplikacije Makarska riviera beaches autora i pokretača Vice Rudana opisao Paul Bradbury, jedan od najpoznatijih influensera kad se radi o ljepotama Hrvatske, urednik portala Total Croatia News.

Bradbury tako podsjeća kako je nekoć bilo sasvim normalno i očekivano s putovanja poslati razglednicu, no da je danas, u digitalnom dobu, ljudima iscrpljujuća kupnja markica, pisanje i slanje. Rudanov koncept savršen je spoj tradicionalnog i toplog te suvremenog i progresivnog.

Bradbury napominje kako je Rudan sa svojom aplikacijom učinio više za vizualnu promociju regije od ikoga, a njegova digitalna razglednica da je prvi suvenir takve vrste.

Oglas

Vice nam je ukratko ispričao o čemu se radi.

– Dugogodišnjim kontinuiranim radom na društvenim mrežama, i vođenjem nekoliko popularnih kanala na Facebooku i Instagramu na temu plaža Makarske rivijere i fotografije vezane uz promocije kuca i vila s bazenima, morao sam stalno stvarati nov i zanimljiv sadržaj. Tako je bilo unatrag deset godina kad sam krenuo sa projektom Makarska Riviera Beaches, a tako je i danas. Aktualan trenutak i trendovi 2021. godine donijeli su u konačnici ovaj potpuno nov proizvod – prvi digitalni suvenir sa Makarske rivijere – Makarska Video Postcard, a koliko pratim i na našem nacionalnom nivou, a ne samo u Dalmaciji i u konačnici na Makarskoj rivijeri.

Brzo i efektno slanje Whatsappom ili nekim drugim sličnim servisom za slanje poruka jer je razglednica teška svega 15 mb, i što je vrlo bitno, rađena je u suvremenom 9:16 formatu, idealna za story i reel objave na IG i FB, s obzirom na njihov zadani koncept objava.

Ideja razglednice je potpuno inovativno razrađena proteklih mjeseci sa nekoliko mojih prijatelja koji su također radili na vizualima, npr. svaka općina rivijere ima svoju jedinstvenu poštansku markicu a koje je radio Darko Brkulj, dok je snimljeni video sadržaj u potpunosti moj, 100% autorski, otkriva nam Vice.

Priča sa digitalnom video razglednicom je, kako veli, vrlo rastezljiva i ostavlja mnoge mogućnosti.

– U isto sam vrijeme, razvijajući ovaj klasični turistički promo proizvod za mjesta na rivijeri, uključio i moj višegodišnji svakodnevni posao fotografiranja kuća i vila s bazenima čiji su vlasnici pokazali dobar interes za ovom inovacijom s obzirom da se brz i dinamičan tip video sadržaja poput ovog, logično, danas traži i na tom tržištu. Ti su objekti obično vizualno vrlo atraktivni i snimljeni sadržaj dobiva na dinamici dijeljenja po društvenim mrežama, čime njihov objekt automatski dobiva promociju u recikliranim okolnostima s obzirom da se u videu mogu pojavljivati stalno novi ljudi tj. njihovi klijenti koji su boravili na odmoru u kuci, objasnio je Rudan.

 

Ivona Ćirak