Predstavljen je projekt „Amabasador turizma Splitsko-dalmatinske županije”, u sklopu kojega se organiziraju radionice za iznajmljivače. Ambasador turizma je vrijedni privatni iznajmljivač koji se godinama bori za turiste i razvoj naše destinacije, objasnio je zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja.

„Ambasador turizma će uz ovaj projekt postati čovjek koji će prenositi sve naše kulturne i prirodne znamenitosti svojim gostima kroz storytelling metodu i prednjačit će u razvoju održivog turizma te korištenju ekoloških sredstava u turizmu. Bit će primjer svim drugim turističkim destinacijama kako se treba postupati i kako treba razvijati destinaciju“, zaključio je Čogelja.

Predsjednica Udruge obiteljskog smještaja Barbara Marković navodi kako je cilj ovoga projekta približavanje krajnjem iznajmljivaču. „Mi dosta radimo na edukacijama još od 2013. godine te na taj način educiramo vlasnike obiteljskog smještaja kako povećati kvalitetu usluge i sadržaje. Ovaj projekt je slijed svega toga i način na koji se možemo približiti krajnjem iznajmljivaču, koji će doista i dalje razvijati strategiju razvoja kvalitete svojega smještaja“, izjavila je Marković.

Oglas

Svi privatni iznajmljivači mogu se prijaviti za ambasadora turizma putem mrežnih stranica Splitsko-dalmatinske županije. „To je projekt koji je nastao u suradnji Splitsko-dalmatinske županije i HGK: Prva edukacija će se održati 28. i 29. ožujka u prostorijama HGK te pozivamo sve privatne iznajmljivače na prijavljivanje“, rekao je Joze Tomaš, predsjednik HGK – županijske komore Split.

Osim projekta, predstavljen je i istoimeni priručnik, čije su autorice Anamarija Cicarelli Nastja Logar, Martina Nimac Kalcina, Renata Tešija i Barbara Marković.

MD/foto SDŽ