U programu obilježavanja Dana Općine Tučepi i blagdana zaštitnika mjesta, sv. Ante, svoje mjesto našlo je i predstavljanje trećeg broja godišnjaka ‘Tučepski libar’. Naime, nakon što je u ožujku ove godine, nakon 22 ljeta čekanja, pod uredničkom palicom Vedrane Vele Puharić objavljen ‘Tučepski libar 2’, sada je svjetlo dana ugledalo još jedno izdanje.

‘Pozivam sve Tučepljane da se uključe u ovu priču na način da nam se jave sa starim fotografijama i zanimljivostima, kako bi svi zajedno stvarali nešto vrijedno’ – poručila je Vedrana Vela Puharić, najavivši novi broj točno za godinu dana, s namjerom da postane tradicija objavljivanje ovog godišnjaka upravo na blagdan sv. Ante.

I ovaj, kao i prethodni libar, obiluje zanimljivim tekstovima, a kao poseban prilog uz knjigu objavljena je ilustrirana priča o kumpetu, zaštićenoj autohtonoj slastici, koju potpisuje Snježana Šulenta. Tučepski libar 3 izdan je pod pokroviteljstvom Općine Tučepi i Turističke zajednice Tučepi, a sav prihod ovog puta namijenjen je za snimanje pjesme ‘Vira pradidova’. Naime, vjeroučiteljica Marina Šimić i Romana Lalić Pejković još 2014. godine zajedničkim su snagama stvorile spomenutu pjesmu u čast tučepskog zaštitnika sv. Ante, a koja će sad napokon moći biti profesionalno snimljena.
M.D.

Oglas