– Vjerovali ili ne, šest milijardi i 130 milijuna kuna je u proteklom razdoblju ugovoreno kroz projekte EU fondova, u kojima je Županija splitsko-dalmatinske ili neke od županijskih institucija, bile nositelj ili partner u projektu – naglasio je danas župan Blaženko Boban predstavljajući u Sveučilišnoj knjižnici interaktivnu kartu razvojnih projekata Splitsko-dalmatinske županije.

Karta je alat za sve relevantne čimbenike na području Županije i šire, svojevrsno živo tkivo, podsjetnik za tijela lokalne samouprave, ali i koristan alat za poduzetnike i građane, kazao je župan. Na karti su u svakom trenutku vidljivi svi infrastrukturni projekti u županiji i njihova vrijednost. Karta će se u budućnosti dograđivati novim projektima.

– Želimo pokazati koliko smo aktivnosti u proteklom periodu izgradili, kako sa strane naše Županije tako i s projektima naših ustanova i tvrtki te koliko smo sudjelovali u realizaciji projekata s državne razine. Prikazano se odnosi samo na infrastrukturne projekte, nismo uključili projekt ‘Županija za tebe’ koji pokazuje drugu sliku, mimo infrastrukturnih ulaganja, a to su potpore OPG-ovcima, malim i srednjim poduzetnicima, ženama poduzetnicama, inovatorima, besplatni udžbenici, za novorođenu djecu…- napomenuo je župan.

Oglas

Predstavljanju su, uz župana, nazočili zamjenik župana Ante Šošić i županijski pročelnici upravnih odjela – izvješćuju iz SD županije.

M. D. /foto SDŽ