Koncem ožujka Grad Makarska je raspisao natječaj za davanje u zakup dvaju gradskih prostora, a uvjeti za jedan posebno su nam privukli pažnju. Naime, u zakup se daje prostor za trgovinu na malo u specijaliziranim prodavaonicama za prodaju i muzejsku prezentaciju sladoleda. Zakupac je, kako nam je potvrdio sam Zoran Premeru, direktor tvornice sladoleda Premis, istoimeni makarski brend Premis. Premeru doduše veli kako još uvijek nije potpisao ugovor s Gradom no da se ideja već neko vrijeme kuha.

– Imali smo ideju otvoriti muzejsku prezentaciju sladoleda, što bi bila svojevrsna turistička atrakcija. Međutim, trenutno imamo određenih teškoća s minimalno-tehničkim uvjetima, a osim toga, želimo da cijeli koncept priče koju radi specijalizirana agencija za storytelling bude kompletan i zaokružen. Tako da je vjerojatnije da ćemo projekt realizirati tek iduće godine. Ne želimo žuriti nego napraviti kako želimo, otkrio nam je Premeru koji kaže kako ideja već neko vrijeme sazrijeva.

Željeli su da Makarska ima reprezentativan prostor, budući baš iz Makarske dolazi ovaj uspješni proizvođač.

Oglas

Međutim, slučaj je htio da ovog ljeta Premis neće ni na jednoj lokaciji u Makarskoj prodavati svoje sladolede, koji su se do sada u našem gradu mogli kupiti u kavani Biokovo. Zanimljivo je da Premis ima trgovinu i u Libiji, o čemu smo nedavno pisali, a najviše prodavaonica je u Švedskoj, gdje ih imaju 100-tinjak! Otvorili su prodavaonice sladoleda i u susjednim zemljama poput Mađarske, Slovenije, Austrije, Slovačke…Samo u Zagrebu prodaju na tri mjesta.

Kad će otvoriti doma, Premeru ne precizira jer je još uvijek dosta toga otvoreno, međutim, imaju ideju da se koncept s muzejskom prezentacijom osmisli, razradi i realizira prvo u rodnom gradu, a onda preslika i na druga prodajna mjesta.

Ivona Ćirak /foto M.D.