Gradonačelnik Zoran Paunović sinoć je u gradskoj vijećnici primio sedmoricu članova Kluba varaždinskih branitelja koji hodom od Vukovara do Komarne odaju pošast svim hrvatskim braniteljima zaslužnim za oslobođenje Hrvatske – objavili su iz Grada Makarske.

Cilj im je pješice stići na otvorenje Pelješkog mosta 26. srpnja, a jučer su se na tom putu zaustavili u Makarskoj. Bila je to prilika za susret sa predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata i Grada Makarske koji su varaždinskim braniteljima zaželjeli toplu dobrodošlicu.

-Drago mi je što imamo priliku ugostiti vas danas u gradskoj vijećnici. Ono što radite je uistinu pothvat vrijedan divljenja, a ima i važnu edukativnu ulogu. Mlađe generacije neprestano treba podsjećati na Domovinski rat, ulogu hrvatskih branitelja vremena kada je hrvatski narod bio jedinstven. Koliko vidim, u dobroj ste formi i vrućina vas ne može obeshrabriti. Želim vam da što uspješnije prijeđete preostale dionice i stignete do Pelješkog mosta na vrijeme, kako ste i planirali, istaknuo je gradonačelnik Zoran Paunović uručivši svim predstavnicima projekta ,,Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku” prigodne poklone.

Oglas

U ime Udruge 156. brigade Hrvatske vojske i HVIDRA-e okupljene je pozdravio i Stipe Kotarac, predsjednik Udruge 156. brigade.

-Vaš pothvat je vrijedan divljenja i poštovanja, a pogotovo da nakon svih bojišta koje ste prošli danas možete ove dionice prolaziti takvim tempom kakvog smo imali prilike vidjeti jutros kad ste došli u Makarsku. To znači da postoji velika želja. Želim se ovom prilikom zahvaliti i gradonačelniku Zoranu Paunoviću koji je uvijek na usluzi nama braniteljima pa je tako bilo i proteklih dana kada smo zajedno radili na organizaciji dočeka, rekao je Kotarac.

– Hvala 156. brigadi i Gradu Makarskoj na srdačnom dočeku, zaista ste nas lijepo ugostili. Pred nama je još cca 100 kilometara, to ćemo odraditi u roku od 4 dana koliko nam je ostalo do otvorenja. I pozivamo sve vas da dođete na svečano otvaranje Pelješkog mosta i uveličate taj važni događaj koji smo čekali desetljećima, istaknuo je Nenad Kamenar, zahvalivši se u ime Kluba varaždinskih branitelja.

Nakon prijema, gradonačelnik Zoran Paunović zajedno je sa varaždinskim i makarskim braniteljima zapalio svijeće na Spomeniku hrvatskom branitelju.

Varaždinski branitelji danas su nastavili svoj put prema Pelješkom mostu, a dio puta s njima će prijeći i makarski branitelj Vjeko Lasić, najavili su iz Udruge 156. brigade HV-a.
MD/ foto Grad Makarska