Mladi biciklist Ivan Okmažić jedan je od najvećih sportskih talenata Makarske, što uporno pokazuje svojim rezultatima na različitim domaćim i međunarodnim natjecanjima, o čemu ste i na našem portalu mogli čitati u više navrata.

Nedavno je Ivan potvrđen kao jedini predstavnik Hrvatske u biciklizmu na predstojećim Europskim olimpijskim igrama za mlade koje se održavaju u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, a uoči polaska na put 20.srpnja danas je u gradskoj vijećnici organiziran i prijem za darovitog sportaša, kojem je Grad Makarska nedavno omogućio nabavku novog cestovnog bicikla vrijednog 17.000 kuna. Mladom 15-godišnjem biciklistu čestitali su gradonačelnik Jure Brkan i gradska savjetnica za predškolski odgoj obrazovanje i šport Marina Andačić Krivić.

-Mi smo ponosni što imamo natjecatelja i sportaša kao što je Ivan ali i jednu ovakvu sportsku obitelj kao što su Okmažići. U gradu djeluju 32 sportske udruge kroz razne oblike natjecanja i kroz različite uzraste i zapravo nikada nije dovoljno sredstava, ali se trudimo da svatko dobije dio kolača, prije svega oni koji ostvaruju najbolje rezultate i oni koji treniraju najviše djece. Biciklistički klub Makarska je možda mali po broju članova ali veliki po rezultatima zahvaljujući Ivanu i mi kao Grad Makarska želimo podršku vama i materijalizirati sukladno našim okvirima. Prije godinu i nešto smo riješili jednu biciklu, a sada Ivanov uspjeh nagrađujemo novom – kazao je gradonačelnik Makarske dodavši da će, po njegovom mišljenju, mladi biciklist ostvariti pravu karijeru. – Mlad je, ima volje i ima znanja a uz sve to je i odličan učenik i ja sam siguran da da može i mora ići naprijed. Osobno vjerujem da će biti još ovakvih bicikala te da će naš mladi sportaš pronijeti ime Makarske u svijetu sporta – smatra Brkan.

-Zahvaljujem se Gradu Makarskoj, jer bez kvalitetnog bicikla jednostavno nemam što tražiti na velikim natjecanjima, pogotovo ukoliko želim tamo postići nekakav rezutat – dodao je Ivan Okmažić.U ime BK Makarska zahvalii su se i predsjednik kluba Siniša Rudelj, kao i tajnik Nenad Židić, koji je upozorio da je unatoč dobrim rezultatima BK Makarska u nezavidnoj situaciji kojoj treba najskorija promjena, s obzirom da zbog nedostatka sredstava ne mogu priuštiti pravog trenera.
O.F.

Oglas