Pilot projekt kružnog prijevoza, pokrenut protekle godine, nastavlja se i dalje, međutim, nije poznato kako je reguliran u 2022.godini, istekom statusa pilot projekta. Nije poznato koji su zaključci niti što je ovaj projekt iznjedrio osim što nudi veći broj linija na relaciji Veliko Brdo – Makarska, i što Grad Makarska sufinancira veći broj postojećih linija nego je to bilo ranije.

Podsjetimo, naime, da je u studenom prošle godine pokrenut ovaj projekt povezivanja najudaljenijeg dijela grada s centrom te je na dotadašnje četiri linije uvedeno još pet novih.

Ugovoreno je tako sufinanciranje linije na inicijativu prijevoznika, Family busa u vlasništvu Ivice Radalja, a nedugo nakon što je projekt startao, građani su se žalili na činjenicu da je vrijedio samo za stanovnike Velikog Brda. Naime, većina je prezentaciju uvođenja pilot projekta tzv.prijevoza shvatila kao priliku da i sami, kroz konzumiranje iste, podrže uvođenje javnog prijevoza za sve stanovnike Makarske. Ili u slučaju nekorištenja da Grad Makarska zaključi kako ova inicijativa nema smisla.

Oglas

Kako bilo, naknadno je rečeno da je pogrešno interpretirano da će prijevoz biti za stanovnike cijele Makarske, odnosno da su mediji krivo istumačili.

Inače, 30.kolovoza, na tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Zoran Paunović kazao je kako će “kroz mjesec-dva uvesti prijevoz gdje će građani Velikog Brda, Zelenke, cijele Makarske moći koristiti 10-ak polazaka po gradu”. Dodao je kako je “za sada to pilot projekt te kako će tek vidjeti hoće li zaživjeti i hoće li to građani zaista koristiti.”

Naknadno je očito odlučeno da se neće komplicirati nego će se pilot projekt primjenjivati samo na već postojeću relaciju Veliko Brdo – Makarska.

Pokušali smo doći do gradonačelnika Zorana Paunovića kako bismo doznali epilog pilot projekta, te planove za dalje, kao što nas je zanimalo kakav je ugovor potpisan te hoće li prijevoz za stanovnike Velikog Brda i dalje biti besplatan. Kako doznajemo s terena, prijevoz i dalje funkcionira, no odgovor od gradonačelnika još uvijek nismo dobili.

Ivona Ćirak /foto M.D.