Temeljem odluke o novim protuepidemijskim mjerama koje su stupile na snagu danas 19. ožujka, Stožer Civilne zaštite Grada Makarske, sukladno svojim ovlastima, okupio je i upoznao s obvezama sve operativne snage sustava civilne zaštite ( Policijska postaja Makarska, Javna vatrogasna postrojba Makarska, HGSS – stanica Makarska, Crveni križ – Gradsko društvo Makarska, DVD Makarska ) kao i Odsjek komunalnog i prometnog redarstva Grada Makarske.

Tijekom jutra djelatnici PP Makarska obišli su ugostiteljske i druge objekte kojima je Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja zabranjen rad, te nisu utvrdili kršenja novih mjera.

Također, Odsjek za komunalno i prometno redarstvo kontrolirao je objekte koji nisu obuhvaćeni novom odlukom Stožera civilne zaštite RH s ciljem utvrđivanja drže li se poslodavci propisanih mjera za objekte koji rade, a građani preporuka o strogim mjerama socijalnog distanciranja.

Oglas

Tijekom današnjeg obilaska nisu utvrđene nepravilnosti te ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su ozbiljno i odgovorno shvatili odluke i preporuke nadležnih institucija.

Akcije redarstva odvijat će se redovito, a ovim putem apeliramo i na sve druge građane da budu odgovorni i disciplinirani jer jedino tako možemo zaštititi svoje zdravlje, zdravlje svih naših sugrađana, a posebno starijih i bolesnih.

Članovi Stožera civilne zaštite Grada Makarske koji su u stalnom kontaktu redovito će vas obavještavati o svim važnim informacijama putem Internet i službene facebook stranice Grada Makarske te putem medija.

Građani svoja pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima u njihovoj sredini mogu postaviti putem Gradskog centra Osejava na broj telefona 08000 112 ili na e-mail [email protected]