Vezano za nedavno bespravno nasipanje plaže zapadno od hotela Romana Udruga za održivi razvoj Osejava poslala je priopćenje u kojem izvještava kako je posljednjih dana uputila Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Zahtjev za hitnim inspekcijskim nadzorom nad Upravnim odjelom za prostorno uređenje i
graditeljstvo Grada Makarska kao i inspekcijski nadzor nad postupkom izdavanja građevinske dozvole zbog niza nepravilnosti vezanim za njeno izdavanje.

– Zatraženo je očitovanje i reagiranje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o ovom slučaju. Od Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Makarska zatražena je dostava preslike izdane građevinske dozvole tvrtki Romana d.o.o.
te poništenje građevinske dozvole tvrtki Romana d.o.o. jer nema dokazan pravni interes za
izdavanje građevinske dozvole. Isti Zahtjev upućen je predsjedniku Gradskog vijeća i svim gradskim vijećnicima na znanje. Od Grada Makarske zatražena je dostava preslike suglasnosti za izdavanje građevinske dozvole tvrtki Romana d.o.o. koju je osobno potpisao gradonačelnik Jure Brkan.

Predsjedniku Županijske skupštine, Petroslavu Sapunaru, kao i svim županijskim vijećnicima uputili smo zahtjev za izuzimanjem prijedloga Odluke o dodjeli koncesije tvrtki Romana d.o.o. na makarskoj plaži s točke dnevnog reda sljedeće Županijske Skupštine – stoji u priopćenju UZOR Osejava.

Oglas

M.D.