Tijekom predstojećeg vikenda policijski službenici će na području PU splitsko-dalmatinske provoditi pojačani nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti. Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu.

Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikala, pješake i vozače bicikla – poručili su iz PU SD.

Nadalje, u nedjelju 20. veljače, od 13 do 18 sati na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provest će se akcija „Sigurnosni pojas/ brzina“ u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja najtežih prometnih prekršaja vezanih uz nepropisnu brzinu i sigurnosni pojas.

Oglas

Korištenje sigurnosnih pojaseva smanjuju rizik od ozljeđivanja, te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda pri sudarima i zato apeliramo na vozače da se prije svake – apeliraju iz vožnje pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom-apeliraju iz policije.
MD/foto MD