Danas je održan sastanak između gradonačelnika Zorana Paunovića i zamjenice Antonie Radić Brkan te obiteljskih liječnika makarskog Doma zdravlja, a na temu hitne pomoći. Podsjetimo, Hitna medicinska pomoć u Makarskoj ostala je ovo ljeto “kratka” za drugog liječnika u dnevnoj smjeni, što je bila uobičajena praksa sve do 2020.godine, kada je korona nametnula drugačija pravila i privid da se hitna može “krpati” s jednim doktorom u smjeni. Kratko nakon što je na problem upozoren Paunović je sazvao sastanak s liječnicima obiteljske medicine na kojemu je nazočan bio i dr.Marko Rađa, ravnatelj županijskog Doma zdravlja.

Kako doznajemo, na sastanku je zaključeno kako će se hitno morati naći drugi liječnik kojega je Grad Makarska spreman financirati. Uoči sastanka gradonačelnik nam je kazao kako se već sastao s dr.Norom Perišić, voditeljicom makarske Hitne pomoći, te nam je rekao kako nemaju puno opcija.

– Prva opcija je da nađemo zamjenskog liječnika i to isfinanciramo, a druga opcija je da liječnici obiteljske medicine uskaču ako bude trebalo. U svakom slučaju vidjet ćemo, a idući petak imamo i sastanak sa županom Blaženkom Bobanom. Činjenica je da u timu T2 fali drugi liječnik i da je to uistinu velik problem u sezoni. Kako mi je rečeno, ni lani nije bilo liječnika. Uvijek je u zdravstvu problem novac no nadam se da ćemo ovu situaciju što skorije riješiti, kazao je Paunović.

Oglas

Na sastanku koji je uslijedio zaključeno je kako će se liječnici morati tražiti u Domu zdravlja koji je druga institucija, no dosta liječnika odlazi u hitnu iz razloga jer je bolje plaćeno pa se očekuje da će se naći rješenje, premda u cijeloj priči jedini problem nije novac nego i kadar. Grad je spreman financirati liječnika, a za iduću sezonu govorilo se o turističkoj ambulanti kao jednom od rješenja.

Ivona Ćirak