Prometni kolaps sve je veći problem u Makarskoj, a ove se sezone može očekivati i veći pritisak s obzirom na radove na državnoj cesti čiji je rok za završetak sve do kolovoza. Kako to misli riješiti ova vlast, upitao je na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Marko Raos, vijećnik HDZ-a, koji je napomenuo kako gotovo pa isto pitanje postavlja već pet godina.

– Promet je kompleksna stvar, i nije stvar samo o prometu u kretnji nego mirovanju. I naravno da se onda stvaraju gužve u vrijeme sezone. Da bi se riješio problem, treba stručna analiza i ogromne investicije. Najveći iznos koji sufinancira Europa upravo ide u smjeru rješavanja mobilnosti, to je problem svih gradova u Europi, ne možemo ni mi onda očekivati rješenja preko noći. Dio projekata koje je ostavila bivša vlast ćemo realizirati i to će relaksirati dio problema. No smatram da svi moramo mijenjati navike. Netko tko živi na Dugišu ne mora na rivu s autom, može i pješice, kazao je gradonačelnik Zoran Paunović.

Dodao je kako mi nismo na radaru EU zbog visoke razvijenosti, no da bi projekt urbane aglomeracije zajedno sa susjednim općinama dozvolio da se bavimo i velikim investicijama, a ne samo mrvicama.

Oglas

– Ideja je da se okrenemo budućnosti i da sve projekte pokrenemo planski, a mi ćemo s tim projektom izaći u bliskoj budućnosti, kazao je Paunović ne pojašnjavajući o kojem se projektu radi.

Ivona Ćirak /foto M.D.