Jučerašnja ciklona donekle je donijela je povratak temperature zraka u normalu za dio godine i to nakon podužeg niza iznimno toplih dana. Kiše nije bilo puno, a ponegdje i potpuno izostala.

Kraj tjedna donosi nam hladnije vrijeme u odnosu na prethodne dane, no prave zime neće biti. Uglavnom će se zadržati suho – piše Dalmacija danas.

Petak će biti djelomično sunčan s promjenjivom naoblakom. Uglavnom suho, a tek će na jugu Dalmacije povremeno biti slabe kiše. Ujutro slaba do umjerena bura, popodne će dodatno oslabiti. Minimalne jutarnje temperature zraka od 2 do 10°C, najviše dnevne većinom od 7 do 14°C.

Oglas

Subota većem dijelu Dalmaciji donosi suho i promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Ujutro će u južnoj i dijelu srednje Dalmacije biti kiše, a na Biokovu prolazno snijeg. Popodne posvuda suho i djelomično sunčano. Tiho ili slaba bura do tramontana. Bit će neznatno hladnije uz najviše dnevne temperature većinom od 6 do 12°C.

Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja i u većini krajeva suho bit će u nedjelju. Oblačnije krajem dana na otvorenom moru gdje su mogući kiša, ali i grmljavina. Tiho ili slab vjetar, a temperature zraka bez veće promjene u odnosu na subotu.

Ponedjeljak, utorak i srijeda donosi djelomično sunčano vrijeme, ali uz novo jačanje bure koja će najjača biti u utorak kada će uzduž cijele obale biti olujnih udara. Prohladno, iako se neće raditi o pravim zimskim temperaturama.

MD/foto M.D.