Ovogodišnje, šesnaesto po redu po redu, izdanje makarskog Festivala klapa uz mandoline i gitare održat će se u petak 28.kolovoza na platou Osejave, a program Makarskog kulturnog ljeta u međuvremenu nam donosi još dvije klapske večeri. Tako će na pozornici Kačićevog trga već u utorak 25.8.turistima i domaćima zapjevati klapa Srdela, dok je četvrtak navečer rezerviran za pobjednike lanjskog izdanja festivala – klapu Kaše, koja će također nastupiti na glavnom trgu.

Sam festival pada na već tradicionalni “klapski petak” u Makarskoj, no za razliku od dosadašnjih godina ide na najveću gradsku pozornicu – plato Osejave, gdje će uz bogat popratni program okupiti 10 izabranih klapskih sastava. Nastupaju klape Bonaca (Šibenik), Histri (Funtana), Kampanel (Zagreb), Kaše (Dubrovnik), Kontrada (Zadar), Kumpanji (Blato na Korčuli), Marineta (Makarska), Partenca (Split), Sol (Pag) te Subrenum (Župa Dubrovačka).

Početak je u 20:30 sati, a ulaznice po cijeni od 50 kn možete osigurati u pretprodaji u Turist Birou Makarska, ili na samom ulazu na dan Festivala od 19 sati. Voditeljica programa je Lejdi Oreb a glazbeni gosti VS FA Tempet i Điger bend.
M.D.

Oglas