Programsko vijeće HRT-a na sjednici u utorak primilo je na znanje Izvješće o radu i poslovanju HRT-a za 2019., a vodstvo javne radiotelevizije potvrdilo je da je zbog koronakrize Vlada zatražila ponovno uvođenje ”Škole na trećem”.

”Prije par dana su nas obavijestili da se od HRT-a očekuje da krene sa ”Školom na trećem”, kazao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Dodao je i kako sada HRT u roku od tjedan dana mora pokrenuti cijeli jedan projekt za kojeg se nije znalo hoće li ići ili ne, te da se javna radiotelevizija sada ponovno uključuje u obrazovni proces.

Glavni ravnatelj ocijenio je i i kako je HRT spreman i za ”najcrnji scenarij” tijekom koronakrize, te da su na Prisavlju spremni tako organizirati posao da u svakom trenutku mogu osigurati osnovnu funkciju – informativni program.

Oglas

Ravnatelj programa HRT-a Renato Kunić ocijenio je kako se sada na HRT-u radi ”manje-više normalno”, da nema razloga za veće restrikcije u programu, a istaknuo je i kako su dosad na HRT-u koronavirusom bila zaražena samo dva novinara te da je nekoliko zaposlenika u samoizolaciji.

HRT se vratio na rad s 80 posto kapaciteta

Glavni urednik televizijskih programa HTV-a Bruno Kovačević kazao je kako je već na samom početku koronakrize velika količina programskog sadržaja pohranjena na serverima u slučaju ”lockdowna” – odnosno da je bilo pohranjeno čak 12.800 sati materijala.

Dodao je i kako se HRT vratio na rad s ”80 posto kapaciteta”, te da je u sklopu programskih priprema uoči moguće eskalacije koronakrize tijekom ljeta snimljen najveći broj emisija zabavnog programa, ali i da je HRT spreman za održavanje programa uoči eventualnog novog, jačeg vala zaraze koronavirusom.

”Vrlo je važno istaknuti da smo za vrijeme koronakrize apsolutno držali odredbi ugovora s Vladom”, kazao je Kovačević.

Tijekom rasprave o praćenju ispunjenja obveza HRT-a definiranih Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom RH, član Vijeća iz redova zaposlenih na HRT-u Stipe Alfier pohvalio je medijsko izvještavanje javne radiotelevizije o nedavnom skupu u Gruborima.

Programsko vijeće, unatoč prijedlogu predsjednika Zdravka Kedže, nije dalo pozitivno mišljenje o Izvješću o radu HRT-a za 2019. jer je za njega na sjednici glasovalo samo pet od šest članova tog tijela koje bi u punom sastavu trebalo imati 11 članova.

Hina / foto : FAH/dc