Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o financiranju 53 projekta, među kojima je i projekt „S osmijehom u školu-pomoćnici u nastavi makarskih školaraca”, u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama – faza V.

Nositelj projekta je Grad Makarska, a projektni partneri Osnovna škola Stjepana Ivičevića, Osnovna škola oca Petra Perice i Javna ustanova Makarska razvojna agencija – MARA koja je i pripremila projektnu aplikaciju. Ukupna vrijednost projekta iznosi 860.734,20 kuna, od čega bespovratna sredstva čine 85%, a preostalih 15 % osigurava Grad Makarska.

Zahvaljujući projektu u dvije osnovne škole zaposlit će se 19 pomoćnika u nastavi za 25 učenika s teškoćama u razvoju. Od 19 pomoćnika 11 će ih raditi s 12 učenika koji pohađaju redovne razrede, 6 pomoćnika će raditi s 10 učenika s višestrukim teškoćama u dvije odgojno-obrazovne skupine, a 2 pomoćnika s 3 učenika koji provode dio programa u posebnom razrednom odjeljenju.

Oglas

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u dvije makarske osnovne škole kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje – objavili su iz Grada Makarske.
MD/foto MD