Savjetovalištu Lanterna je od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade odobreno 75.000,00 kn za projekt Ljubav NIJE bol, projekt prevencije nasilja među mladima, s naglaskom na nasilje u partnerskim vezama mladih. Cilj projekta je kroz savjetodavni rad, edukacije te kreativne radionice raditi na podizanju kvalitete življenja mladih osoba na području Makarske i Makarskog primorja te području Imotskog i Imotske krajine jer se projekt provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Imotski.

Projektne aktivnosti su namijenjene mladima od 15 do 29 godina te ih ovim putem pozivamo da nam se prijave.

Adolescencija je razvojno razdoblje u kojem se javlja znatno više nasilnih ponašanja jer su mladi u tom razdoblju izloženi brojnim promjenama kako u njima samima tako i u njihovoj okolini. Adolescent se u tom razdoblju odvaja od roditelja i stvara vlastiti identitet i ima snažnu potrebu za neovisnošću. Odnos roditelj dijete je i te kako važan u tom periodu te uvjerenja koja je dijete kroz svoje odrastanje usvojilo. Sve to će utjecati na djetetove buduće odnose pa tako i na odnos s budućim partnerom ili partnericom.

Oglas

Rezultati koje želimo postići projektom su informirati i senzibilizirati mlade o problemu nasilja, povećati toleranciju i razumijevanje među mladima kada su u pitanju drugi i drugačiji od njih. Direktnim radom s mladima želimo sniziti pojavnost nasilničkih ponašanja kod mladih informiranjem mladih o različitim oblicima nasilnog ponašanja kroz edukativne, kreativne radionice, savjetovanje te većim uključivanjem mladih u društvena zbivanja u sredini u kojoj žive.

Kroz projekt su predviđene sljedeće aktivnosti: savjetodavni rad (individualni i grupni), edukacije za mlade Pomozimo im da si sami pomognu, dramske radionice Teatrom protiv nasilja, tribina i predavanje o nasilju u vezama i mladih, edukacije volontera – vršnjaka pomagača te organizirana vršnjačka pomoć.
Pozivamo mlade da se uključe u naše aktivnosti u što većem broju. Detaljnije informacije o svim našim informacijama naši korisnici će dobiti putem škola te putem FB stranice i Instagram profila Savjetovališta Lanterna.
MD/ foto