Grad Makarska prije 3,5 godine je započeo izradu prometne studije, međutim, čini se da grad s prometnim rješenjima nije odmakao daleko. Prema riječima gradonačelnika Zorana Paunovića, obavili su se nekakvi inicijalni razgovori sa stručnjacima iz akademske zajednice, a on sam po svemu sudeći nije niti znao za postojeći prijedlog prometne studije.

Vijećnici NLO-a Ivani  Miočević Franić koja je imala pitanje ne samo o prometnoj studiji nego i lošoj prometnoj regulaciji prošlog ljeta odgovorio je kako nema magični štapić.

– Nisam Harry Potter i problemi se ne mogu riješiti tek tako, iako su određeni pomaci napravljeni, kazao je Paunović misleći pritom na razgovore s dva, tri prometna stručnjaka.

Oglas

Dodao je kako će ići na izradu kvalitetne prometne studije.

HDZ-ov vijećnik Marko Raos čudio se tome jer je prometna studija, kako je kazao, već 3,5 godine u izradi.

– Vidite dokle se stiglo, na moja pitanja rečeno mi je da je već došla do MUP-a. Čudim se da biste izrađivali novu, jer prometna studija vjerojatno negdje leži u zgradi, samo još nije došla na javni uvid, kazao je Raos.

Gradonačelnik je na to odvratio kako dosta dokumentacije u zgradi nisu mogli naći jer ju je “gospodin Vranješ držao u svojem uredu”. Također, kako je podsjetio, prilikom primopredaje nitko ih nije uputio.

– Nismo ni znali da je rađena tri godine. No ja svakako imam drugu viziju, tu govorimo i o prometu u mirovanju za što nisam siguran je li obuhvaćeno studijom. Ja bih volio kvalitetnu priču i da smo mirni narednih 20 godina, jer ja to vidim kao jednu stratešku studiju koja će se uklopiti u ostale studije. No svakako se neće ići na bacanje i rad iznova, kazao je Paunović dodajući kako će se kroz dva do tri mjeseca tome ozbiljnije pristupiti.

Ivona Ćirak /foto M.D.