Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1982.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1. i 3. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 39-godišnjaka tereti se da je počinio navedeno kazneno djelo tijekom noći 3. listopada 2021. od 1:30 do 8:00 sati, u stanu na adresi prebivališta u Splitu, u stanju psihotičnog karaktera zbog kojeg nije bio u mogućnosti shvatiti značajke svojih postupaka i upravljati njima. Tereti ga se da je, nakon što se naljutio na svoju majku (1961.) koju je i ranije zlostavljao, upaljačem i zapaljenom cigaretom izazvao požar te ga se tereti da joj nije pružio pravovremenu pomoć kako bi joj spasio život.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika, sukladno odredbama članka 551. stavak 1. u svezi s člankom 123. Zakona o kaznenom postupku, produlji istražni zatvor.

Oglas

U optužnici je, na temelju odredbe članka 550. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku, postavljen zahtjev da sud nakon rasprave utvrdi kako je okrivljenik počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti i da mu odredi smještaj sukladno odredbama Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.
MD / foto MUP