Ekipa iz Gradca, među kojima je bio i načelnik Matko Burić, obavijestila je sumještana kako je povratkom velike većine volontera s područja općine, članova vatrogasnih društava te drugih, iz potresom pogođenog područja priveden kraju prvi ciklus pomoći.

– Općina Gradac, kao što vam je, vjerujemo, poznato, ide u daljnje akcije, jedna se odvija upravo dok ovo čitate, a vezana je uz vrtićku djecu, dok su pripreme za početak projekta izgradnje montažne kuće za jednu obitelj uz Ploče i Vrgorac u tijeku.

No, moramo se iskreno zahvaliti svima, svima koji su volonterski odradili posao na prikupljanju pomoći, svima koji su donirali, svima koji su pohitali gore i radili na sanaciji štete, s područja općine u koordinaciji s općinskim službama i vatrogasnim jedinicama, a takvih je bilo preko 20. Hvala svima koji su se javili i ponudili svoj smještaj.
Hvala svim prijevoznicima koji su pro bono vozili materijal i kamp kućice do stradalih područja, hvala svima koji su donirali kamp kućice i gradjevinski materijal. S područja općine je tako otišlo šest  opremljenih kamp kućica i jedan veći kamion doniranog materijala, uz dva koji su otišli od strane Općine Gradac.
Kao što smo u prvom postu nakon potresa napisali, Petrinja, Sisak, Glina i okolica – uz vas smo, stoji u objavi Općine Gradac.

Oglas

M. D. /foto Općina Gradac