Zaklada Friedrich Ebert, Grad Makarska i Makarska razvojna agencija MARA organiziraju prvi energetski forum koji će se održati u utorak 6. lipnja od 9 dp 13 sati u Apfel areni u Makarskoj.

Nakon pozdravnih govora organizatora i domaćina, u prvom dijelu programa održat će se moderirani panel na temu Energetska tranzicija – Što se napravilo do sada u raznim dijelovima Hrvatske, na kojem sudjeluju Lidija Vukadin Vranješ (Agencija MARA), Sanela Mikulčić Šantić, (Energetska zadruga Klik, Križevci) te Dean Kosić (Komunalno poduzeće Ponikve d.o.o. Krk).

Nakon toga slijedi panel na temu ‘Potrebe, izazovi i prilike za razvoj energetske tranzicije na području grada Makarske
(primjer dizalice topline na morsku vodu, bio otpad, energetske zajednice) – rad u manjim grupama’ na kojem sudjeluju Valentin Burek (Smart Termotechnical Solutions) Ivan Šimić, (REA Sjever) i Sanela Mikulčić Šantić, (Energetska zadruga Klik, Križevci).

Oglas

– Cilj ovog događanja je utvrditi mogućnosti dalje energetske tranzicije temeljene na obnovljivim izvorima energije. U okviru ovog foruma želimo potaknuti i razmjenu iskustva s drugim jedinicama lokalne samouprave, konkretno s otoka Krka, grada Križevaca i drugim gradovima sa sjevera Hrvatske – najavljuju organizatori.
MD/foto Apfel Arena