Na području Splitsko-dalmatinske županije policija je u posljednja 24 sata obavila nadzor rada 427 objekata radi provjere poštivanja epidemioloških mjera, a dvije su osobe kažnjene s po pet tisuća kuna zbog kršenja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Kako su izvijestili iz splitske policije, u petak oko 18.15 sati na adresi Boktuljin put u Splitu u zatvorenoj prostoriji zatečen je 53-godišnji vlasnik objekta i još 30 osoba koji su postupali suprotno odluci Stožera o ograničenju privatnih okupljanja na najviše 10 osoba, zbog suzbijanja širenja zaraze koronavirusom.

Vlasniku objekta izdan je prekršajni nalog te je kažnjen s pet tisuća kuna.

Oglas

Sve zatečene osobe sankcionirane su zbog nekorištenja medicinskih maski – izdana su četiri obvezna prekršajna naloga, a za 27 osoba izdano je upozorenje sukladno Prekršajnom zakonu.

Prilikom postupanja policijskih službenika jedan je muškarac izišao iz objekta i sjeo u vozilo te se, unatoč upozorenju policije da zbog alkoholiziranosti ne kreće, počeo udaljavati. Zaustavljen je i sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1.65 g/kg.

Jedna je osoba zatečena bez osobne iskaznice te joj je izdan prekršajni nalog.

Pola sata iza ponoći policija je, postupajući po dojavi, u Studentskom domu u Spinutskoj ulici u Splitu u jednoj sobi zatekli 28 osoba od kojih njih 23-oje nisu nosili zaštitnu masku. Svi su upozoreni, a korisnica sobe je sankcionirana s pet tisuća kuna, izvijestili su iz splitske policije.

Hina / foto: PU SD