Radovi na cjelokupnoj obnovi Dječjeg kreativnog centra, poznatijeg kao bivši Pionirski dom, završeni su u roku i u skladu s terminskim planom koncem rujna ove godine, a sve kako bi pulskim mališanima bio osiguran najviši standard boravka i rada, primjeren njihovoj kreativnosti i veselom druženju, piše Gradonačelnik.

 

Građani Pule, „stanovnici“ Dječjeg kreativnog centra i ponajviše djeca koja će dolaziti na aktivnosti s nestrpljenjem očekuju otvorenje modernih, atraktivno uređenih i energetski učinkovitih prostora koje će se održati 19. listopada 2020. godine.

Ukupna vrijednost radova je 10 milijuna kuna od kojih su 2,7 milijuna kuna bespovratna sredstva, dok je ostatak sredstava za uređenje osigurao Grad Pula.

– Grad Pula sustavno promišlja i planira ulaganja u objekte civilnog društva i kulturu. Ova značajna investicija omogućit će iznimno kvalitetne uvjete za boravak djece i podizanje produkcijskih uvjeta na zavidnu razinu. Zadovoljstvo nam je što su radovi okončani, interijer uređen i opremljen prema potrebama najmlađih sugrađana te je im omogućeno sadržajnije odrastanje kroz svijet glazbe, glume, plesa i kreativnog izražavanja“, poručila je pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber.

M. D. /foto Fb Gradonačelnik